NRK-Sørlandets og Bakerovnens historie var kveldens tema. Johan-Christian Sandvand fortalte om de to store «radio-kjendisene” i sør, Julius Hougen og Lodin Aukland, stemmene som betydde utrolig mye for mange, noe de fikk talløse brev som vitnet om. Disse to journalistene hadde folk tillit til og de fortalte åpent i intervju om ting, som de ikke ville ha fortalt til en annen journalist. Det ble det interessant journalistikk av. Sandvand gav et godt eksempel på Hougens humor og ironi i det svarbrev han gav pastor Møll om sammenheng mellom dans og utukt, et fornøyelig brev som valldølene humret godt av, da de også hadde hatt nærkontakt med samme pastor i sin tid. Sandvand har skrevet flere bøker, men denne hadde vært vanskeligst å skrive. ”Det er nok korrekt det jeg skriver, men det vil alltid være ulike syn på hendelser som flere har opplevd, hvert fra sitt ståsted.” Når Sandvand for eksempel har skrevet om nedleggelsen av kontoret til NRK lokalisert på Evje, så har han skrevet sin versjon av en historie, en ansatt på Evje ville ha fortalt en annen versjon. Nærheten til miljøet han har skrevet om, spesielt når hendelsene også har skjedd ganske nylig, har vært en utfordring for forfatteren.
Else Rønnevig fortalte om sine barndomsopplevelser med hjemmebakt brød hun fikk av sin mormor, opplevelser som førte til at hun ble den som førte til at bakerovnen igjen ble tatt i bruk. «Og det er jeg i grunnen ganske stolt av», sa Rønnevig. Et tilfeldig møte med Åse Klevland på en brygge i Lillesanskjærgården, førte til at Rønnevig ble statsstipendiat, og fikk statlig støtte til arbeidet sitt en del år. «Jeg svevte etter det møte med Kleveland», sa Rønnevig. «Jeg drømte om å bli arkitekt, men hadde dysleksi, så det ble det ingenting av. Derfor ble jeg en som passet på arkitektene, en bygningsbevarer og tradisjonsformidler.» Rønnevig fortalte om en omfattende reisevirksomhet for å se på bygninger og bakerovner. Hun synes selv hun kunne høres krass ut når hun hørte på gamle intervjuer på radio. Men hun røpte også at når hun kom hjem til folk og så noe i deres hjem som bygningsmessig ikke var så bra, så kommenterte hun ikke det. Det skyldes så å si alltid at de ikke har hatt nok kunnskap, mente Rønnevig. Derfor kommenterte hun heller det som var bra. ”For en skal vise respekt for hvordan folk har det inne i sitt eget hus, det er privat, og deres hjem.”
Etter en interessant samtale med bokbader Fred Arthur Asdal, ble det servert hjemmelagede kaker og kaffe til de 17 tilhørerne. Mange fikk kjøpt og signert sin bok, og praten gikk livlig rundt bordene. Forfatterne tok seg god tid til å svare på spørsmål, og det skal ikke forundre meg om det kommer noen stemmer i år både til Sandvand og Rønnevig som resultat av denne kvelden. Setesdalmuseet og Valle bibliotek gjorde en god jobb som vertskap for litteraturkvelden.