Kulturkafeen Den siste glæde i Lillesand var fylt til randen av et publikum som fikk et åpent og varmt møte med Gaute Heivoll og Benedicte Meyer Kroneberg torsdag 24. februar.

Det ble så varmt i kafeen at publikum kastet både ytterklær og ekstra ullgensere. Likevel gikk det timelange forfattermøtet så fort at en først etterpå merket at ryggen hadde fått en ekstra påkjenning av å sitte på trebenker uten ryggstøe. Samtaleleder Fred Arthur Asdal lenet seg henslengt mot kafédisken under samtalen – den eneste ledige plassen å oppdrive i kafeen.

– Jeg skriver best når drømmene sitter i kroppen, fortalte Gaute Heivoll da forfatterne snakket om skriveprosesser. Begge kunne fortelle at de måtte skrive jevnlig for å få gode resultater og flyt.

De fortalte også ærlig om usikkerheten når de skriver. Debutanten Benedicte M. Kroneberg hemmeligholdt sin egen skriving for alle unntatt mann og bestevenninne før hun ble antatt av forlaget. På torsdag torde hun imidlertid å fortelle at hun er i gang med ny roman. – Usikkerheten er forfatterens største kapital, fortsatte Gaute Heivoll og ga rådet han selv fikk som debutant av en erfaren forfatter videre til Benedicte – Det blir bare vanskeligere!

Det ble et forfattermøte med masse latter og mye refleksjon. Forfatterne presentere bøkene sine for publikum og avsluttet kvelden med å lese utdrag fra romanene.

Fra venstre: Fred Arthur Asdal, Gaute Heivoll og Benedicte Meyer Kroneberg. Foto: Hege Solli.
Fra venstre: Fred Arthur Asdal, Gaute Heivoll og Benedicte Meyer Kroneberg. Foto: Hege Solli.
Gaute Heivoll er nominert for boka 'Før jeg brenner ned' (Tiden) og Benedicte Meyer Kroneberg er nominert for boka 'Ingen skal høre hvor stille det er' (Cappelen Damm). Foto: Barb L. Håland.
Gaute Heivoll er nominert for boka ‘Før jeg brenner ned’ (Tiden) og Benedicte Meyer Kroneberg er nominert for boka ‘Ingen skal høre hvor stille det er’ (Cappelen Damm). Foto: Barb L. Håland.
Publikum fikk et åpent, varmt og tett litterært møte på Den siste glæde. Foto: Barb L. Håland.
Publikum fikk et åpent, varmt og tett litterært møte på Den siste glæde. Foto: Barb L. Håland.

 Flere bilder på Facebook